Nieuws

Ken jij alle functies van onze smartwatches al?

Ken jij alle functies van onze smartwatches al?

Weet jij alles al over onze Xplora smartwatches?

Door deze blog wordt jij de absolute expert!

We geven je hier het complete overzicht van alle functies die onze smartwatches te bieden hebben. Dus lees snel verder en ontdek wat er allemaal mogelijk is voor jou en je kids.

De tijd dat een horloge bestond uit een wijzerplaat en een bandje is voorbij. Sinds 2016 hebben de smartwatches van Xplora een snelle ontwikkeling doorgemaakt en hebben we verschillende modellen uitgebracht. Inmiddels hebben we de meest geavanceerde smartwatches voor kinderen op de huidige markt.  

Als we eerlijk zijn is dit natuurlijk geen ouderwets horloge. Het is een hightech apparaat met veel functies, die het dagelijks leven gemakkelijker en leuker maken - voor zowel kinderen als volwassenen. Bovendien zijn de smartwatches van Xplora een uitstekend middel om de activiteit van kinderen te verhogen, tof entertainment te bieden, en het is zelfs mogelijks wat goeds voor de wereld te doen. En misschien wel het allerbelangrijkste: kinderen een veilige introductie te geven in de digitale wereld.

Lees hier meer over onze verschillende smartwatches

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Hoe verpak je dit allemaal in een kleine smartwatch voor kinderen, denk je? Hier krijg je het antwoord!

Mobiele telefoon: Met een simkaart van een van de compatibele providers ben je snel met je smartwatch verbonden met het net. Het kind krijgt een volledig eigen telefoonnummer en via de ingebouwde microfoon en luidspreker van het horloge kan gemakkelijk gebeld worden.

Klok: Met de digitale klok kan het kind zelf de tijd instellen, of indien nodig oefenen met het lezen van de tijd! Het horloge wordt geleverd met verschillende soorten tijdweergave, en met zowel analoge als digitale wijzerplaten.

Berichten en chat: De smartwatch kan berichten ontvangen via de chatfunctie, waarop het kind kan reageren met vooraf geïnstalleerde berichten, emoji's en spraakberichten - geen saaie sms-berichten dus! De smartwatch (met uitzondering van XGO2) kan wel SMS ontvangen, maar geen SMS versturen.

GPS en veilige zones: Met de GPS-functie van Xplora kun je gemakkelijk zien waar je kind aan het spelen is. Je kunt ook veilige zones instellen in de Xplora App, waarmee je kunt zien wanneer je kind de zone verlaat of binnengaat. Zo geef je het kind vrijheid en ouders zekerheid!

Contactenlijst: Ouders kunnen tot 50 contacten goedkeuren waarmee het kind via de smartwatch kan communiceren. Zo kan het kind met niemand anders contact opnemen dan jij wilt en kan geen enkele onbevoegde contact opnemen met het kind.

Schoolmodus: Scholen hebben vaak strenge regels over het gebruik van telefoons en horloges. Xplora smartwatches worden dus geleverd met een handige functie die het display van het horloge vergrendelt gedurende de tijd dat het kind in de klas is en zich daar op zijn taken moet concentreren. Op die momenten is de smartwatch een heel normaal horloge, in schoolmodus!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Alarm- en herinneringsfunctie: Heeft je kind moeite om ’s ochtends uit bed te komen? Met de alarmfunctie op de smartwatch kan je als ouder instellen wanneer je kind uit bed moet komen - ja, misschien zelfs voordat je zelf opstaat? Deze alarmfunctie kan ook worden gebruikt als herinnering aan andere klusjes en activiteiten gedurende de dag.

Camera- en videofunctie: de X5 Play premium smartwatch wordt geleverd met een 2.0 MP camera die kan worden gebruikt voor video en fotografie. De XGO2 smartwatch wordt geleverd met een 0.3MP camera.  Xplora voldoet aan de AVG-regelgeving, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de opslag van de afbeeldingen. De X5 Play kan meer dan 1000 foto's opslaan - en ze kunnen ook worden gebruikt als achtergrond om de smartwatch een persoonlijk tintje te geven! Er zit ook een coole videocamera op de smartwatches - zodat de kinderen kleine, mooie  momenten kunnen vastleggen!

Ouder-app: Met de Xplora-app behoud je de controle over de smartwatch en kun je veel bovenstaande functies zelf instellen, zoals het alarm en de veilige zones. Ook kun je via de app zien waar de watch zich bevindt. Deze app download je eenvoudig via de App Store of Google Store op je eigen telefoon.

Stappenteller: Met de ingebouwde stappenteller kan het kind steeds bijhouden hoeveel stappen er gezet zijn. Een echte motivatie om in beweging te blijven!

Goplay: Dit is Xplora's eigen activiteitenuniversum - waar kinderen kunnen deelnemen aan supercoole campagnes met de smartwatches door actief te zijn. Met de stappenteller worden de kinderstappen omgezet in de speciale valuta van het Goplay-platform - de Xplora Coins. We werken onder andere nauw samen met Universal Studio en Warner Bros. en hebben al een aantal toffe campagnes georganiseerd zoals Tom & Jerry, Boss Baby, Dora the Explorer, Space Jam en Peter Rabbit. Via de campagnes kunnen je kinderen ook samen de wereld een stukje beter maken via onze duurzame projecten; we hebben al nieuwe bomen geplant in het Amazone regenwoud en water gegeven aan kinderen die het nodig hebben via UNICEF. Het volgende project gaat over het verzorgen van groene energie in Libanon. Het is niet voor niets dat onze visie Play to move the world is!

Waterafstotend: de smartwatches van Xplora zijn robuust en bedoeld voor spelende kinderen. Ze zijn daarom waterafstotend en kunnen ook bij slechter weer worden gebruikt. Toch raden we wel aan de watch af te doen tijdens het douchen of spelen en zwemmen in het water.

Medailles: Elk jaar op 1 januari worden de stappen gereset.  Elk jaar krijgen gebruikers hun medailles op basis van hoe actief ze waren - dat start met een ijzeren medaille na 50.000 stappen en eindigt met de zwarte diamant plus-medaille na maar liefst 4 miljoen stappen. Dus hup aan de slag!

Xplora-coins: dit is de eigen valuta van Xplora en Goplay! Door te lopen, krijg je één coin per duizend stappen. Deze kunnen ook worden gedeeld tussen de smartwatch en de ouder app, zodat het gezin op deze manier samen kan sparen voor iets in de GoPlay Store, waar je regelmatig nieuwe spannende en coole items vindt. Deze items worden geveild, dus wees er snel bij en zorg dat je het hoogste aantal coins biedt. 

Muziek: De watches hebben ook de mogelijkheid om muziek af te spelen. Dit doe je door muziekbestanden via de chatfunctie naar de watch te sturen.

Wifi: De horloges kunnen worden verbonden met wifi en dit is ook aan te raden om het horloge up-to-date te houden met de nieuwste software (firmware) en om het verbruik van data te verminderen als je gewoon thuis bent. 

Koop hier jouw Xplora smartwatch