Nieuws

Ons Net Zero Project is begonnen! Doe nu mee!!

Ons Net Zero Project is begonnen! Doe nu mee!!

Jouw activiteit kan de wereld positief veranderen. Meld je gratis aan voor onze humanitaire campagne - en vertel het aan je familie, vrienden, klasgenootjes en iedereen die het horen wil! 

Op 25 april is de Net Zero campagne gestart, waarbij we mensen over de hele wereld, jong en oud,  willen betrekken en actief willen laten worden!

MELD JE HIER AAN

Bij Xplora zijn we, samen met United Cities en Collectia, al enkele maanden bezig met het plannen van wat de grootste ESG-campagne van ons bedrijf tot nu toe zal worden, in ons 5-jarige bestaan.

Gigantisch samenwerkingsproject

We hopen dat al onze 700.000 Xplora kinderen zich aanmelden en meehelpen het woord te verspreiden, zodat we kunnen bijdragen aan een project dat de levensomstandigheden van veel mensen zal verbeteren.

Vergeet niet dat je geen Xplora Watch nodig hebt om deel te nemen aan deze campagne - iedereen kan de Xplora-app gratis downloaden en zich gemakkelijk aanmelden via de campagne-website (vanaf 25 april).

Doe mee met vrienden, moeders, vaders, broers en zussen, klasgenoten, teamgenoten, familieleden, kennissen en collega's. Samen kun je volgen wie de meeste stappen zet, en meedingen naar coole prijzen. Via de drie mijlpalen van het project zullen alle deelnemers bijdragen aan subdoelen en een aantal verrassingen ontgrendelen.

 

Wat is Net Zero?

Maar wat is nou "Net Zero" in deze context? In het kort gaat het erom CO2-neutraal (koolstofneutraal) te worden. Een CO2-neutrale wereld zal de opwarming van de aarde stoppen, en door deze verandering en ontwikkeling kunnen we de aarde leefbaar houden en duurzaam maken. In dit proefproject zullen we niet alleen een hele stad/gemeente in Libanon helpen de Net Zero status te bereiken, maar zullen we ook een wereldwijde volksbeweging mobiliseren om tot duurzame oplossingen te komen.

De ervaring leert dat de duurzame ontwikkeling van kleine en grote gemeenschappen veel stabieler is met een brede maatschappelijke betrokkenheid, en het is hier, via deze wereldwijde activiteitencampagne, dat iedereen een steentje (of stapje) kan bijdragen.

 

Toegang tot schone energie

Iedereen die meedoet en zijn of haar fysieke stappen doneert aan de campagne, draagt bij aan United Cities en partners, waardoor geld vrijkomt om de zonne-energiecentrale te bouwen voor de pilot-stad in Libanon. Het inspireren tot meer lichaamsbeweging, het leren over duurzamer gedrag, het vervangen van vuile dieselgeneratoren door zonne-energie, en het effect voor de lokale gemeenschap die toegang krijgt tot genoeg schone energie, zijn de resultaten op korte termijn. Toegang tot schone energie zorgt op de langere termijn voor betere gezondheidszorg, onderwijs, voedselproductie en vervoer. 

 

 

Daarnaast zijn we op deze manier ook betrokken bij het grotere plan van de VN, om met geassocieerde organisaties het doel van 10.000 CO2-neutrale steden in 2030 te bereiken. We hebben ieders inzet daarbij nodig!

 

Zo kan jij helpen

Met de hulp van Xplora's gerenommeerde activiteitenplatform, Goplay, krijgen jij en iedereen die zich aanmeldt voor de campagne de kans om bij te dragen aan humanitair werk, gewoon door actief te zijn!

De top 100 van mensen die de meeste stappen zetten, komen met hun naam op een ereplaquette, die aan het einde van de campagne aan de burgemeester van de pilot-stad zal worden overhandigd. Als het goede doel en de kans om erkend te worden voor een historisch resultaat nog niet genoeg is, reiken we tijdens de campagne ook nog spannende prijzen uit.

Dus waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan! Registreer je hier! En wie wil er volgens jou  nog meer helpen om dit goede doel te steunen met hun fysieke activiteit? 

Wil je ons helpen het woord te verspreiden op sociale media of andere kanalen?