Nieuws

Maak van Koningsdag de actiefste dag van het jaar!

Maak van Koningsdag de actiefste dag van het jaar!

Het is alweer bijna zover - we vieren op 27 april de verjaardag van onze koning! 

En dat gaat altijd gepaard met de spannende Koningsspelen in de week ervoor, en met veel activiteiten op de dag zelf. 

Koning Willem-Alexander heeft altijd al een grote liefde voor sport gehad, en reed zelfs in 1986 onder een pseudonym de Elfstedentocht. Ook liep hij de marathon in New York, en houdt hij van tennis, skiën, zeilen, golf, paardrijden en duiken. Een echte sportman dus, die koning van ons! Sinds 1998 is hij lid van het Internationaal Olympisch Comité, en zet hij zich in om sport in Afrika te stimuleren. 

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

En niet alleen sport in andere landen moet gestimuleerd worden, maar ook kinderen in Nederland brengen heel veel tijd door voor een beeldscherm. Volgens de Telegraaf zijn kinderen zelfs Europees kampioen in stilzitten, en spelen kinderen steeds minder buiten. Hierdoor komt er uit tests ook naar voren dat kinderen minder motorische vaardigheden ontwikkelen en dus een stukje achterblijven op hun leeftijdsgenootjes in andere landen.

 Dus welk cadeautje kunnen we onze koning beter geven voor zijn verjaardag, dan een goede portie activiteit? En wat nou, als we er eens een wedstrijdje van maken wie er tijdens Koningsdag het actiefst geweest is? Dit kun je gemakkelijk meten met je Xplora smartwatch voor kinderen. De ingebouwde stappenteller meet de activiteit en stuurt dit door naar de app op de mobiele telefoon van de ouders. Hier kun je dus super bijhouden wat je activiteit was, en dit vergelijken met vriendjes die ook een Xplora watch hebben! En je kunt er ook nog eens Xplora Coins mee verzamelen die je op het Goplay platform in de veiling kunt gebruiken. 

 

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Maar welke activiteiten kun je dan allemaal gaan doen? Hier zijn onze tips:

  • Neem je watch mee naar de Koningsspelen, en zet je zo goed mogelijk in voor jouw school! Misschien wordt jij wel de winnaar, of wordt je school kampioen!
  • Maak de allergrootste ronde over de vrijmarkt en verzamel daarbij zoveel mogelijk stappen. En mocht je nou wat leuks zien, en nog niet zo zeker ervan zijn of je het wil kopen, dan kun je er met je watch even een foto van maken, en het misschien later ophalen. 
  • Organiseren ze in jouw woonplaats ook van die leuke straatspelen? Doe mee, en zet daarbij zoveel mogelijk stappen! Misschien is er wel een gaaf springkussen, of kun je je best doen met steltlopen…
  • En mocht er nou nog een leuke band met live muziek ergens spelen, dan is het aan jou om je beste dansmoves te laten zien! Want ook dat is een hele goede activiteit!

(Tekst gaat door onder afbeelding)

We zien al jullie mooie Koningsdag momenten graag tegemoet op social media. En tag ons er dan ook gezellig in, als je een leuke foto maakt met onze watches. En heb je nou nog geen watch koop hem dan nu met een mooie korting via Coolblue. Wij hebben enorme zin in deze Koningsdag en we hopen jullie ook!