Nieuws

Een veilig gevoel en toch extra vrijheid? Dat kan met de GPS-functie!

Een veilig gevoel en toch extra vrijheid? Dat kan met de GPS-functie!

Wat de GPS-functie allemaal kan

Xplora's veelgeprezen smartwatches hebben een aantal functies die elke dag weer handig zijn voor zowel de ouders als het kind. Naast de mogelijkheid om met elkaar te bellen en berichten te sturen, hebben onze smartwatches een GPS-functie waarmee je zelf veilige zones kunt instellen. Ouders worden dan geïnformeerd via de app wanneer het kind deze zone binnengaat of deze verlaat. Cool toch?

Ons doel is om kinderen de vrijheid te geven om zelf dingen te ondernemen en om ouders toch een veilig gevoel te geven. Voor de ontwikkeling van onze kinderen is het ongelooflijk belangrijk dat zij de wereld zelfstandig kunnen ontdekken, dat zij hun eigen ervaringen kunnen opdoen en dingen kunnen uitproberen.

Wil je meer weten over de watch zelf? Klik dan hier en neem een kijkje in onze shop!

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Technologie maakt het mogelijk

De technologie bestaat - hoe we dit gebruiken is aan ons.

Xplora heeft als doel kinderen een veilige, kindvriendelijke introductie in de digitale wereld te bieden. Geen onnodige apps, geen sociale media, geen vrije toegang tot het internet.

We willen een veilige metgezel zijn op weg naar de training, naar muziekles en naar vrienden. En op die manier kinderen vrijheid en onafhankelijkheid geven - want laten we eerlijk zijn, we wonen niet allemaal in rustige straten of vlak naast toffe speeltuinen.

Tegelijkertijd is er een voortdurende discussie over het toegenomen toezicht en de afnemende onafhankelijkheid in onze moderne samenleving. In hoeverre mogen ouders toezicht houden op hun eigen kinderen? Is het wel goed als kinderen overal te volgen zijn? En tot welke leeftijd zou je dit dan moeten doen? Dit zijn allemaal relevante vragen en kwesties die we serieus moeten nemen. Het belangrijkste is om je eigen grenzen te stellen en oplossingen te vinden die bij jouw gezin passen.

Onze smartwatches voldoen aan de AVG regels, en aan alle eisen die gesteld worden vanuit de Europese gegevensbescherming. 

 

Onafhankelijkheid is goed voor de ontwikkeling

We weten het allemaal: er komt een dag dat we onze kinderen alleen ergens heen moeten laten gaan. Alleen naar de bakkerij? Naar de speeltuin met een vriendje? Of misschien met de bus naar opa en oma's huis? Voor de ontwikkeling van onze kinderen is het erg belangrijk om alleen op pad te gaan, nieuwe dingen te ontdekken, een verkeerde afslag te nemen en zelf een oplossing te vinden.

Hun eigen zelfvertrouwen wordt versterkt, kinderen ontdekken hun eigen besluitvaardigheid en leren letterlijk hun eigen weg te gaan.

Wij willen kinderen steunen in deze onafhankelijkheid: Onderweg zijn en toch kunnen bellen of een berichtje kunnen sturen. Of even snel een foto kunnen sturen waar je bent. Op die manier kunnen we als ouders wel met ze in contact blijven, maar kunnen ze ook hun eigen ervaringen opdoen.

Hier vindt u een overzicht van alle Xplora Smartwatch modellen.

 

 Hoe werkt de GPS-functie van de Xplora Smartwatch precies?

Met de Xplora Smartwatch kan je de locatie van je kind via de app bekijken. Best handig toch? Als de kinderen na school weer eens zitten te treuzelen, is een snelle blik in de app op de mobiele telefoon van de ouders genoeg om hierachter te komen en relaxt te blijven wachten. En als het dan toch een beetje te lang duurt en we nog wat gepland hebben die dag, dan bellen we even snel op, of sturen we een berichtje.

Je kan ook je eigen veilige zones instellen via de Xplora app: Zodra je kind zich binnen of buiten deze afgebakende zone beweegt, ontvang je een melding. Er kunnen verschillende zones worden gecreëerd, bijvoorbeeld je eigen huis, de speelplaats en de school. Het is wel belangrijk dat deze zones elkaar niet overlappen.

 (Tekst gaat verder onder de afbeelding)

 

 

Zo creëer je een veilige zone:

 • Open de Xplora app op je mobiele telefoon
 • Ga in de app naar de watch van het kind voor wie je een veilige zone wilt creëren.
 • Tik in het bovenste venster op de huidige locatie van de watch.
 • Je ziet nu een kaart met een marketing waar de watch (en dus het kind) zich nu bevindt
 • Bovenaan het scherm ziet je verschillende knoppen/menu-opties. Druk op de optie "S-Zone". 
 • De optie “S-Zone bewerken" verschijnt dan bovenaan. Kies deze optie. 
 • Je ziet nu een lijst van alle eerder opgeslagen veilige zones. Om een nieuwe zone te creëren, druk je op "+". 
 • Vergroot of verklein de kaart en tik langer op de kaart op het punt dat het middelpunt van de veiligheidszone moet zijn. Dit kan bijvoorbeeld het huis, de school of het huis van de grootouders zijn. 
 • Geef de zone een naam.
 • Selecteer hoe groot de straal van de zone moet zijn. 300 meter is de kleinst mogelijke straal en 5000 meter de grootste. 
 • Druk op "Opslaan

Wil je meer weten over ons alternatief voor mobiele telefoons? Neem een kijkje op onze blogpagina en lees veel meer over Xplora :)