Nieuws

Jouw zomer checklist

Jouw zomer checklist

 Naar het strand gaan, een nieuw land ontdekken, nieuwe vrienden ontmoeten, je verheugen op je lievelingsijsje bij de ijssalon en naar het buitenzwembad gaan - dat is zomer! 

Om de zomer goed en ontspannen door te komen - samen met je Xplora smartwatch - hebben we een aantal coole tips voor het hele gezin verzameld:

  • Bescherm je huid goed tegen de zon! Vooral de gevoelige huid van kinderen heeft een zonnebescherming met een hoge beschermingsfactor nodig. Tijdens de zomermaanden is een zonnebrandlotion met factor 50 aan te bevelen. Zorg ervoor dat je crème niet alleen beschermt tegen UVB-stralen, maar ook tegen UVA-stralen. Beter nog: draag beschermende kleding en een zonnehoed. In het algemeen is het het beste de felle middagzon te vermijden en in de schaduw blijven of lekker onder de parasol.
  • We moeten niet alleen onze huid maar ook onze ogen beschermen tegen de sterke zonnestralen. De ogen van kinderen zijn nog steeds bijzonder gevoelig en moeten worden beschermd met een donker getinte bril van categorie 3 of, aan zee of in de bergen met een bril van categorie 4. 
  • Drink voldoende water gedurende de dag. Vooral wanneer we veel zweten, heeft het lichaam een extra portie vocht nodig om goed gehydrateerd te blijven. Groenten en fruit met een hoog watergehalte zijn heerlijke tussendoortjes op warme dagen. Verse aardbeien, watermeloen, een komkommer of tomaten zijn perfect.
  • Pas op dat je niet te zwaar eet als je daarna wilt gaan zwemmen. Wacht na een snack even of eet een lichtere maaltijd voordat je weer het water induikt. 
  • Het is het beste om je Xplora smartwatch af te doen voordat je lotion aanbrengt en voordat je het water in gaat. De Xplora X5 Play is IP68-gecertificeerd als "waterbestendig", maar vooral kinderen houden zelden goed in de gaten hoe lang en hoe diep ze in het water zijn.
  • Bovendien is niet al het water hetzelfde: chloor, shampoo, zout en dergelijke tasten de waterbestendigheid van technische apparaten aan en de waterbestendigheid kan hierdoor niet langer worden gegarandeerd.
  • Past je zwemkleding nog? Trek thuis alvast je zwemkleding aan voordat je op pad gaat, om onaangename verrassingen te voorkomen.
  • Vergeet niet de luchtdruk van je luchtbed te controleren voordat papa er op gaat liggen :-) Het is nooit een slecht idee om een pomp mee te nemen.

 Heb je aan alles gedacht? Dan kan de zomervakantie beginnen!

 Met de camera op je Xplora smartwatch kun je foto's maken van de leukste momenten en ze rechtstreeks naar oma en opa sturen. Of heb je geen tijd voor foto's omdat je druk bezig bent je stappendoel te behalen? Met de Xplora smartwatch voor kinderen kun je altijd je stappen in de gaten houden en onderweg steeds hogerop komen in het Goplay klassement, met de spannende campagnes.

En vergeet vooral niet tussendoor genoeg te drinken!

Heb je nog andere tips voor een geweldige zomer? Dan mag je ze natuurlijk altijd aan ons laten weten in de commentaren!