Nieuws

Schoolmodus - met Xplora geen afleiding meer op school!

Schoolmodus - met Xplora geen afleiding meer op school!

Leer de schoolmodus kennen

Als de kinderen op school zijn, moeten ze gefocust blijven op hun taken, maar op weg naar huis is het natuurlijk wel handig als ze even contact met de ouders op kunnen nemen. Hier lees je hoe je optimaal gebruik kunt maken van de schoolmodus-functie op de handige smartwatches van Xplora!

Meer dan 700.000 kinderen ter wereld gebruiken nu een Xplora smartwatch, en de natuurlijk gaan ze bijna allemaal dagelijks naar school. In de overgrote meerderheid van de klaslokalen is het tegenwoordig niet toegestaan ​​om mobiele telefoons of tablets mee te nemen, omdat dit het onderwijs zou kunnen verstoren en de kinderen kan afleiden. Daarom willen veel ouders de slimme Xplora watches gebruiken wanneer hun kind naar school gaat. Door de schoolmodus zijn deze apparaten namelijk meestal wel toegestaan. 

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Handig op weg naar school

Met hulp van de GPS van de smartwatch, de SOS-functie, de veilige zones en de bel- en berichtenfunctie, geven de producten van Xplora het kind meer vrijheid en de mogelijkheid om in het dagelijkse leven steeds een stukje onafhankelijker te worden, terwijl wij als ouders toch een gevoel van zekerheid en controle behouden, en via 1 klik in de app kunnen zien waar het kind zich bevindt, en snel even met het kind contact op kunnen nemen. 

Maar hoewel de smartwatch natuurlijk perfect is om te dragen onderweg naar school en terug, is het erg belangrijk dat er in het klaslokaal en in de pauze de volle aandacht gaat naar leren, spelen en plezier met de klasgenootjes. Daarom bestaan er regels rond het gebruik van mobiele apparaten, en daar willen we ons graag aan houden. 

Lees meer en koop de X5 Play hier

Gewoon horloge met SOS tijdens schooltijden

Om aan deze regels te voldoen hebben we onze smartwatches een handige functie gegeven: de schoolmodus. Via de Xplora-app kunnen ouders de schoolmodus instellen, waardoor de smartwatch tijdens de ingestelde tijden in een slaapmodus wordt gezet, en het kind de watch niet kan gebruiken om te bellen, berichten te versturen en bijvoorbeeld foto’s te maken. Ook worden berichten en belletjes tijdens die tijden niet op de watch getoond. De watch is dan dus een gewoon horloge, waarop alleen de tijd wordt weergegeven. Dus hoeft er niet met de juf of meester gediscussieerd te worden over het wegstoppen van het apparaat! De SOS-knop werkt wel, voor het geval dat nodig zou zijn. En ook de stappen worden geteld op de watch, dus wanneer er op school iets sportiefs wordt gedaan, worden er wel stappen verzameld.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Ouders hebben toegang!

Uit een van onze gebruikersonderzoeken in Scandinavië gaf 70 tot 80 procent van de gebruikers aan dat een smartwatch is toegestaan ​​op de school van het kind in Scandinavië - aangezien het in de schoolmodus staat en dus de lessen niet stoort. Ook in Nederland bestaat er geen officieel verbond op smartwatches, en vooral het feit dat de watch in schoolmodus geen berichten kan ontvangen, maakt dat het dragen van een watch vaak geen probleem is.

Toch kunnen ouders wel van een paar belangrijke functies gebruik blijven maken! Er is nog steeds in de app te zien waar de watch zich bevindt, en ook komt er een melding wanneer een veilige zone wordt verlaten of binnengegaan. Als de schooldag voorbij is, stopt de schoolmodus en kan het kind weer bellen en berichten sturen zoals normaal. En dus kan er wel doorgegeven worden dat het kind nog bij een vriendje blijft spelen, of via een andere route naar huis loopt. Of natuurlijk dat het kind graag ergens opgehaald wil worden. 

De schoolmodus hoeft natuurlijk niet alleen op school te worden gebruikt. Het is ook een handige functie tijdens hobbies, sport of tijdens het huiswerk maken. Het zijn de ouders zelf die bepalen wanneer het kind toegang heeft tot de functies van de smartwatch, gewoon door alles in de app goed in te stellen.

Lees meer en koop X5 Play hier

 Zo schakel je de schoolmodus in:

  • Open de Xplora-app op je mobiel
  • Ga naar het profiel van het kind waarvoor je de schoolmodus wilt maken
  • Druk in het menu op "Schoolmodus" (pictogram uiterst rechts)

  • Druk op "Nieuwe schoolmodus" 

  • Stel de starttijd in voor wanneer de schoolmodus moet beginnen. Scroll naar het juiste uur en het juiste aantal minuten. Je kunt meerdere alarmen instellen als er op verschillende dagen andere tijden nodig zijn. Je kunt maximaal 15 verschillende schoolmodi instellen.
  • Stel de eindtijd in.
  • Onder het kopje ‘Herhaal’ stel je in op welke dagen je deze schoolmodus actief wilt hebben.
  • Wanneer je de tijden hebt ingevoerd, drukt je op ‘Opslaan’. De schoolmodus is nu geactiveerd als de knop rechts in de lijstweergave is ingeschakeld (rode kleur betekent aan, grijze kleur betekent uit).

  • Herhaal de procedure om meer schoolmodi met verschillende tijden in te stellen.

Lees meer en koop de X5 Play hier