Nieuws

Zet een alarm en maak het dagelijks leven gemakkelijker!

Zet een alarm en maak het dagelijks leven gemakkelijker!

De alarmfunctie op de smartwatches van Xplora is misschien wel precies hetgeen waar jij naar op zoek was!

Zelfs voor ons volwassenen is het niet altijd gemakkelijk om die afspraak, training of schilderles te onthouden. Er worden veel afspraken gemaakt gedurende een week, dus waarom zou je dit niet samen organiseren met de kinderen, die ook hun deel van de kalender kunnen bijhouden. 

De Xplora smartwatch kan je daar heel goed bij helpen met de alarm- en herinneringsfunctie. Hiermee hoef jij je kind niet altijd zelf te herinneren aan afspraken, maar doet de watch dat voor jou, en kan je daarmee je kind meer zelfstandigheid geven. 

Lees hier meer over onze Xplora smartwatches!

Je kunt 20 verschillende alarmen opslaan op de watch en deze alarmen kunnen natuurlijk als wekker worden gebruikt, maar ze kunnen ook een herinnering zijn aan een taak of afspraak van je kind. Door zelf het alarm een naam te geven via de app kan je het alarm gebruiken waarvoor jij het nodig hebt. 

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Wat voorbeelden uit het dagelijks leven:

 • Je kind belt op en wil graag nog even bij een vriendje of vriendinnetje blijven spelen, en vraagt zich af hoe laat hij of zij naar huis moet komen. Daarvoor kun je een alarm instellen met bijvoorbeeld ‘Tijd om naar huis gaan’ als titel.  
 • Elke week is het een stress om de voetbal- of handbal-training te onthouden. Niet meer! Zet een terugkerende herinnering in de app met de juiste tijd en dag.
 • Naarmate je kids wat ouder worden, vinden ze het vaak fijn om wat langer uit te slapen, en zijn ze soms behoorlijk moeilijk uit bed te krijgen. Stel een alarm in dat als wekker fungeert, zodat je het kind zelf de verantwoordelijkheid dan uit bed te komen wanneer de wekker afgaat. Daarnaast kan het kind ook zelf de eigen wekker instellen via de watch.
 • Elke dag om 18.00 uur een uurtje huiswerk? Je stelt via de app een alarm in, en je kind wordt er door de watch aan herinnert: dan kan er niet meer getreuzeld worden, of een smoesje worden verzonnen.

 Koop en lees hier meer over onze premium X5 Play smartwatch!

 Alle alarmen en herinneringen laten een beltoon horen, behalve wanneer de smartwatch in de schoolmodus staat - dan is er een stil bericht op de watch te zien. Je kunt ook zelf de trilfunctie instellen via de instellingen van de watch. 

 Tekst gaat verder onder de afbeelding

Hoe voeg je een alarm toe:

 1. Open de Xplora-app
 2. Selecteer het profiel van het kind
 3. Tik op "Alarm" in het menu (klokpictogram in het midden van het scherm).
 4. Tik op “Nieuw alarm"
 5. Geef het alarm een titel in het tekstveld bovenaan
 6. Stel de tijd in (uren en minuten)
 7. Zet de switch "Herhaal" aan als het alarm meerdere dagen per week af moet gaan en selecteer de dagen waar je wilt dat het alarm op dit tijdstip afgaat.
 8. Vink de dagen aan waarop u de wekker op het opgegeven tijdstip wilt laten afgaan. Als uitgangspunt zijn alle dagen geselecteerd.
 9. Druk op "Opslaan" om het alarm op te slaan en het menu te verlaten.

 

Wist je dat de smartwatches van Xplora ook een SOS-alarm hebben?

Wanneer je de SOS-knop aan de rechterkant van de smartwatch ongeveer 3 seconden ingedrukt houdt, wordt de SOS-modus geactiveerd. Het horloge stuurt dan een push-alert naar de mobiele telefoons van de voogden. Bovendien belt de watch eerst de primaire, dan de secundaire beheerder en blijft dit herhalen totdat een van hen de oproep beantwoordt.

Lees meer over onze innovatieve smartwatches