10 toffe zomeractiviteiten voor kinderen

Hier zijn 10 toffe activiteiten om deze zomer met het gezin te ondernemen!

We verwelkomen de maand juli vol met zon, heldere avonden, zwemmen en al het andere wat bij de zomer hoort! Deze zomer is misschien een beetje anders dan anders voor velen van ons, en veel gezinnen zullen ervoor kiezen deze zomervakantie in eigen land te blijven – waarbij er ook veel tijd thuis doorgebracht wordt. Een zomerse ‘bucketlist’ is daarom leuk om te hebben als je in de zomer een aantal weken met elkaar vakantie viert.


Laat je inspireren door onze 10 tips voor toffe activiteiten waar je deze zomer met de hele familie van kan genieten!


Lees meer en koop de Xplora X5 Play hier!Er zijn veel activiteiten die je met kinderen tijdens de zomervakantie kunt doen, die niet veel kosten en waarvoor je niet ver hoeft te reizen.


Om het meeste uit je zomervakantie te halen, hebben we een lijst van 10 toffe activiteiten opgesteld voor jong en oud. Lees verder en laat je inspireren! 

1. Ontdek een nieuwe speeltuin. 

Er is een reden waarom we altijd teruggaan naar onze favoriete plek, maar hoe leuk is het om een echte avonturier te zijn voor een dag en naar een speelplaats te gaan waar je nog nooit bent geweest? Wie weet – misschien ontdekken je kinderen een nieuwe favoriet. 

2. Ga picknicken. 

Smeer je favoriete broodjes en ga naar een park in de buurt om te lunchen. Of nog beter – laat je kinderen hun favoriete broodjes voorbereiden!  

3. Waterballon gevecht. 

Wanneer er warme dagen aanbreken is dit een geweldige manier om wat verkoeling te vinden. En dit is net zo leuk voor volwassenen als voor kinderen!

4. Blaas zeepbellen met waterverf op een wit laken

5. Ga afval opruimen op het strand. 

Wat zo goed is aan kinderen die in deze tijd opgroeien, is dat ze zoveel om het milieu en de wereld om zich heen geven. Ga tijdens de volgende wandeling naar het strand en ruim wat afval op. Het leukste is om er een wedstrijdje van te maken: wie ruimt het meeste afval op?

6. Maak sieraden. 

Een leuke manier om je creativiteit de vrije loop te laten op regenachtige dagen. 

7. Ren in de regen. 

Herinner je je dat je dit als kind deed als het buiten keihard regende? Niet twijfelen en gaan, en niks maakt dat je je vrijer voelt – zelfs nu als volwassene.

8. Kampeer in de tuin. 

Haal je kampeerspullen van zolder en maak de beste campingplaats ooit. Hang gezellige lampjes op, haal wat dekens, boeken en spelletjes, en natuurlijk wat lekkers om te eten!

9. Organiseer een springtouwwedstrijd. 

Wie kan het langst achter elkaar blijven springen?

10. Leer een TikTok dansje. 

We weten allemaal dat TikTok een blijvertje is, dus waarom daar niet aan meedoen? Leer een van de dansjes en laat je kids zien dat zij niet de enige zijn met coole moves. 


Nu heb je een lijst van 10 geweldige activiteiten voor kinderen waaruit je deze zomer kan kiezen. Je kunt natuurlijk ook toffe combinaties maken! En mocht je leuke foto’s posten, dan mag je ons natuurlijk altijd taggen! Dat vinden we superleuk!


Lees meer en koop de Xplora X5 Play hier!