Nieuws

Wat we hebben bereikt in 2021 - vooruit kijken naar 2022

Wat we hebben bereikt in 2021 - vooruit kijken naar 2022

Gedurende het jaar 2021 heeft Xplora bijgedragen aan het verhogen van de lichaamsbeweging en het creëren van een veilige omgeving voor kinderen. Ondanks een jaar waarin de wereld te maken had met veel sluitingen en onzekerheid, heeft de Xplora familie het voor elkaar gekregen om een record aan activiteit te bereiken in onze Goplay-campagnes - campagnes die erop gericht zijn kinderen te motiveren zich meer te bewegen, te ontwikkelen en te spelen. Ouders, daar mogen jullie trots op zijn! 

We zullen dit jaar nog meer spannende producten en innovatieve diensten lanceren - en we vieren ons vijfjarig bestaan als bedrijf. Je wilt 2022 met ons niet missen, want we zijn er zeker van dat we dit jaar samen veel plezier zullen hebben. Lees mee en blijf op de hoogte; 2022 wordt hét jaar!

We gaan 2021 even kort samenvatten en je dan vertellen wat voor spannende dingen er staan te gebeuren in 2022. Maar om te beginnen; een gelukkig nieuwjaar aan jou en je familie! We hopen dat je fijne feestdagen hebt gehad, ondanks dat het misschien een beetje anders was dan anders. Laten we hopen dat we in dit nieuwe jaar weer iets meer naar het ‘normale’ kunnen teruggaan en dat we binnenkort weer met al onze naasten en dierbaren kunnen samenkomen wanneer we maar willen.

Heel erg bedankt - en 10.158.979 flessen met schoon water

Ten eerste willen we jullie heel erg bedanken. Hartelijk dank aan jou, onze trouwe klant, die ons en onze aanbiedingen al goed kent. Hartelijk dank aan jou, onze gloednieuwe Xplora-klant, die nog heel veel te ontdekken heeft uit ons "archief". Zonder jou zouden we niet in staat zijn om alle grootse doelen te bereiken die we onszelf hebben gesteld. Met honderdduizenden kinderen die al bij ons platform zijn aangesloten, zullen we samen werken aan nog meer geweldige doelen in 2022. 

In 2021 hielpen Xplora kids een jaar lang mee om 4.000 kinderen van schoon drinkwater te voorzien. Samen met UNICEF Kid Power® gaven we het equivalent van 2 flessen schoon water voor elke 1.000 stappen. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om de hoeveelheid water van 10.158.979 flessen te doneren!

Het was inspirerend en belangrijk voor ons om kinderen aan te moedigen toch actief te zijn wanneer veel plaatsen zoals scholen en speelplaatsen gesloten zijn. We hebben hier het afgelopen jaar veel in geïnvesteerd en onze gebruikers hebben de verwachtingen echt overtroffen, zegt CEO van Xplora, Sten Kirkbak.

We willen ook jullie bedanken, onze digitale vrienden, die ons volgen op sociale media. Jullie, die jullie tijd gebruiken om likes en comments achter te laten, en jullie, die constructieve feedback aan ons geven zodat we ons altijd kunnen blijven verbeteren. Dat waarderen we zeer. We hopen dat jullie deze positieve trend in 2022 zullen blijven voortzetten, zodat we onszelf het komende jaar kunnen gaan overtreffen. We hebben jullie mening en jullie stem daarbij nodig. Per slot van rekening zijn we hier voor jullie en jullie kids!De focus op sociale verantwoordelijkheid

Via het bekroonde activiteitenplatform Goplay heeft Xplora verschillende campagnes gelanceerd waaraan kinderen konden deelnemen, waarbij ze de competitie aan konden gaan en zich bezig konden houden met belangrijke onderwerpen. Door het partnerschap met UNICEF Kid Power® hebben we kinderen over de hele wereld geïnspireerd om schoon drinkwater te doneren aan kinderen in nood. In 2022 gaan 10 miljoen flessen schoon water ervoor zorgen dat 4.000 kinderen een jaar lang toegang hebben tot schoon water.

 Door mee te doen aan de One Tree Planted-campagne hebben kinderen met de Xplora Smartwatches geholpen nieuwe bomen te planten in gebieden die zijn verwoest door bosbranden. Daarbij is een gebied ter grootte van 21 voetbalvelden beplant. 

In 2021 heeft Xplora bijgedragen aan een aantal Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Ons Goplay-platform werd ook uitgekozen om deel uit te maken van een belangrijk proefproject (Net Zero City) dat zal bijdragen aan de visie van de VN om voor 2030 10.000 steden koolstofneutraal te hebben gemaakt. 


Het is onze visie om te helpen de wereld te veranderen. Niet alleen door kinderen te motiveren hun schermtijd te verminderen en meer te gaan bewegen, maar ook door kinderen te inspireren andere kinderen te helpen en hun activiteit voor het goede doel in te zetten.


Meer dan een half miljoen gezinnen hebben Xplora

In januari 2021 lanceerde Xplora het premium model, de X5 Play. We kondigden in het derde kwartaal ook aan dat er sinds onze lancering, vijf jaar geleden, wereldwijd meer dan 540.000 Xplora-horloges zijn verkocht. In augustus 2021 vierden we dat we alleen al in de Scandinavische regio meer dan 100.000 gebruikers hadden. Xplora is ook de toonaangevende speler op verschillende belangrijke Europese markten en de watches zijn momenteel verkrijgbaar in 20 landen.


Wist je trouwens dat Xplora nu een telecombedrijf is? Eerder dit jaar hebben we onze Scandinavische distributeur en MVNO, Xplora Mobile, overgenomen. Dat betekent dat de meeste telefoons die we in Scandinavië verkopen, worden geleverd met onze eigen simkaart en mobiel abonnement, wat onze klanten een eenvoudige activering en een aangepast abonnement biedt dat perfect bij onze watches past. Kortom dus: een betere gebruikerservaring. 

Als gevolg van de overname van Xplora Mobile zullen we in 2022 ook onze eigen Xplora Connect (SIM) introduceren op de Amerikaanse en Europese markten, zegt CEO Kirkbak.

Nieuwe diensten in 2022

2022 wordt het spannendste en meest veelbewogen jaar tot nu toe in de vijfjarige reis van het bedrijf. Het begon allemaal met de oprichter die zijn zoon verloor in een winkelcentrum in Oslo, wat de basis werd voor een kleine technologische start-up, en wat nu een beursgenoteerde en internationale onderneming is geworden met bijna 100 werknemers.

Dit jaar zullen we meer nieuwe producten en diensten lanceren dan we ooit eerder hebben gedaan. We werken aan nieuwe smartwatch-modellen, en we zullen meer spannende Goplay-campagnes introduceren, zegt Kirkbak.

2022 wordt het jaar waarin Xplora alles zal geven om zichzelf te overtreffen - en ervoor zal blijven zorgen dat jullie kinderen en jullie zelf, ouders, Xplora zullen ervaren als een geweldige hulpbron in het dagelijks leven - met veiligheid, meer beweging, ontwikkeling, ontdekking en plezier als sleutelwoorden.

Xplora Pay

Een van onze langverwachte nieuwe diensten is Xplora Pay, een concept waarbij Xplora's smartwatches zullen fungeren als zakgeld, spaargeld, en zelfs als een bankkaart. Xplora Pay zal voor kinderen een veilige toegang bieden tot de wereld van geld. We willen "zakgeld" op een nieuwe, slimme en flexibele manier introduceren.

Op deze manier willen we kinderen ook het belang leren inzien van sparen, door middel van hun eerste zakgeld- en spaardienst. Er zullen veel innovatieve en spannende oplossingen komen voor zowel kinderen als ouders, zegt een geheimzinnige Kirkbak.

De afgelopen vijf jaar is Xplora uitgegroeid tot dé toonaangevende leverancier van smartwatches voor kinderen op de belangrijkste markten waar het bedrijf actief is. In 2022 zullen we hard werken aan verdere groei en innovatie.

In een tijd die gekenmerkt wordt door onzekerheid en een zwakkere arbeidsmarkt, zijn we extra trots dat we het team hebben uitgebreid van ongeveer 40 naar bijna 100 mensen, zegt Kirkbak.

Veilige technologie voor kinderen in een onvoorspelbare tijd

We beseffen dat de wereld kwetsbaarder is geworden door de wereldwijde pandemie en dat het nog belangrijker is geworden om contact te houden met dierbaren - vooral voor kinderen. En wij nemen dit serieus.

De wereld wordt dus steeds digitaler, of we dat nu leuk vinden of niet. Technologie kan de maatschappij verder brengen als het op de juiste manier wordt ingezet en gebruikt. Bij Xplora streven we ernaar onze technologie aan te passen aan de belangen van kinderen en ouders. Dit is in 2022 misschien wel belangrijker dan ooit - nu de wereld zo onvoorspelbaar is. Daarom hebben we technologie nodig die solide, veilig en voorspelbaar is. En dit zijn de pijlers van alles wat we doen; onze visie is om een veilige toegang te bieden tot de digitale wereld, voor zowel kinderen als ouders. We willen met Xplora de levenskwaliteit van de hele familie verbeteren.

We kijken uit naar een mooi 2022 samen!