Nieuws

Hoi lente, daar ben je weer!

Hoi lente, daar ben je weer!

 Wat hebben we de afgelopen maanden ontzettend uitgekeken naar die langere, lichtere en warmere dagen. En heel langzaam lijken die nu terug te komen. Het begin van de lente brengt altijd het gevoel van een nieuw begin, en maakt dat we weer nieuwe dingen gaan plannen. Met natuurlijk dat extra goede humeur door de stralende zon!

We kunnen weer de natuur in

De lente is de perfecte tijd om weer buiten te gaan eten, buiten te spelen en de natuur te verkennen. Met het hele gezin lekker naar buiten geeft ons niet alleen extra energie, maar is ook geweldig voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Kinderen de vrijheid en onafhankelijkheid te geven om weer veilig en vol nieuwe energie naar buiten te gaan, brengt ons allemaal veel plezier.

En wat past er meer bij de lente dan al die bolletjes die uitkomen! Het begint met de sneeuwklokjes, als het nog vrij koud is, en dan volgen de narcissen en blauwe druifjes. En daarna is het altijd een fietstochtje waard om de mooie tulpenvelden te bezoeken. Die vormen natuurlijk de perfecte achtergrond voor een leuke fotoreportage met de familie, dus zorg ervoor dat je het moment vastlegt op je smartphone of de Xplora X5 Play smartwatch van je kind!

Niet alleen wij genieten van het warmere weer en de mooie bloemen, maar ook de vlinders. Wist je dat er 53 verschillende vlindersoorten in Nederland leven? En daarnaast nog eens meer dan 2000 soorten die ‘s nachts leven. Sommige soorten komen veel vaker voor dan andere, maar ze zijn allemaal even mooi. Kijk maar eens hoeveel jij er in de lente kunt spotten!  Je kinderen kunnen hun Xplora smartwatch gebruiken om foto's te maken van de vlinders die ze vinden en er zelfs een achtergrond van maken! Je kunt hier meer lezen over de camerafuncties van de X5 Play.

 

Een picknick organiseren  

Het kan moeilijk zijn om lekkere picknick-ideeën te bedenken die iedereen in het gezin lust, vooral met kieskeurige eters! Hier zijn onze drie favoriete ideeën, om inspiratie op te doen voor jouw volgende lunch in de buitenlucht! 

Mini quiches zonder korst

Deze kleine eiermuffins zijn de perfecte afwisseling als je een beetje genoeg hebt van je normale boterham met kaas. En nog gezond ook, want je kunt je favoriete groente gebruiken!

Worstenbroodjes

Zelfgemaakt of gekocht, doe als onze Brabantse landgenoten en eet een lekker worstenbroodje.

Fruitspiesjes

Je kunt ze alvast maken voordat je op pad gaat of je neemt de fruitstukjes mee en laat je kids hun eigen spiesjes maken als je op pad bent. Een leuke manier om fruit te eten!

Dus, pak je picknickkleed, neem de kinderen mee (en hun Xplora X5 Play Smartwatch, natuurlijk!), bereid wat lekkers voor en ga de natuur in deze lente. Dat wordt zeker een leuk uitje!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina voor meer leuke dingen om te doen deze lente!