Nieuws

5 ideeën voor een mooi paasweekend 🐣

5 ideeën voor een mooi paasweekend 🐣

 

Wat gaan jullie doen met Pasen? 

Maak origami konijntjes

Kinderen houden van origami. Heb je vierkant papier in huis? Anders kun je gewoon A4 papier in vierkantjes knippen. Met onze stap-voor-stap instructies kunt je gemakkelijk deze schattige konijntjes maken en ze gebruiken om je hele huis of ontbijttafel met pasen te versieren🐰 Deze versie is ook voor kinderen gemakkelijk te vouwen.

 

Eieren schilderen voor het paasontbijt

Altijd populair op een prachtig gedekte paasontbijttafel: zelfbeschilderde eieren🐣 We hebben ons ei met tape beplakt om ons logo te vereeuwigen. Misschien een leuk idee om je initialen op paaseieren te zetten? Dan kun je ze gebruiken als ‘plaats-kaartjes’ op tafel.

Laat je creativiteit de vrije loop & eet smakelijk!

 

Een wedstrijdje eieren zoeken

Heb je alle eieren al gevonden en de dag is nog lang? Of heb je op de zaterdag voor Paaszondag tijd genoeg voor wat buitenactiviteiten? Wat dacht je van eierjacht waarbij je de tijd opmeet? Natuurlijk kunt u ook andere dingen, zoals kleurige bekers, in je tuin of in je woning verstoppen. Je zou zelfs naar het park of bos kunnen gaan en daar een leuke zoekwedstrijd organiseren.

Het ene kind verstopt de eieren (of bekers) - het andere (of papa en mama😎) moet zoeken. De stopwatch op de Xplora kindersmartwatch wordt gebruikt om de tijd van de zoektocht te bepalen. 

Wie doet er het langst over om alle eieren te vinden? Wie kan dat in minder dan 2 minuten?

Wij hebben in ieder geval veel plezier gehad met deze eierzoekwedstrijdjes. Het is ook een goede manier om alvast de beste verstopplekken te vinden voor paaszondag😌.

 

 

Paasquiz

Weet je wat het konijn met Pasen te maken heeft?

Waarom vieren we eigenlijk Pasen? En waarom verstoppen we eieren?

Leggen konijnen eieren?

Een korte maar spannende paasquiz valt in de smaak bij het hele gezin. Zelfs veel volwassenen kennen de achtergrond van onze paastradities niet. We hebben wat onderzoek moeten doen voordat we je de juiste antwoorden op deze lastige vragen konden geven.

Je vindt onze paasquiz met vragen en natuurlijk antwoorden op ons Instagram profiel @xplora_nederland. Kom langs en doe samen met je kids mee!

 

Paaswandeling

Wat mag er niet ontbreken met Pasen? Precies: tijd voor rust en ontspanning en tijd om je hoofd leeg te maken. Wist je dat lichaamsbeweging in de frisse lucht helpt om helderder te denken, om in een positieve stemming te komen en om te kunnen ontspannen?

Wandelen is goed voor ons allemaal: jong en oud. Het is leuk om naar de vogels te luisteren of om de mooie lentebloemen te bekijken. Misschien zie je zelfs een vlinder!

Om het een beetje spannender te maken, kun je kijken of je kids hun persoonlijke stappenrecord kunnen verbeteren. De stappenteller van de Xplora Smartwatch telt je stappen terwijl je loopt. Soms hebben kinderen gewoon een beetje motivatie nodig: de ervaring heeft geleerd dat de stappenteller daarbij een grote hulp kan zijn 🤗🛼🤸♂️.

Ga deze Paas met het hele gezin naar buiten en geniet van het lekker weer. Misschien kom je nog langs een ijssalon of ligt de paasstol na de wandeling op jullie te wachten. 

Wij wensen jou en je hele familie heerlijke paasdagen en veel plezier met onze ideeën❤️